Wat is een bulletjournal? Houd je doelen bij en houd dingen interessant

Wat is een bulletjournal? Houd je doelen bij en houd dingen interessant

Wat is een bulletjournal? Voor veel mensen is een meer info gewoon een manier om je dagelijkse schrijfwerk te organiseren en efficiënter te maken. Ryder Carroll, de maker van de Bullet Journal-methode, heeft een eenvoudig snel logboeksysteem uitgevonden om u te helpen op de hoogte te blijven van uw dagelijkse taken, afspraken, ideeën en al het andere dat zich in uw drukke leven voordoet. Hij creëerde dit systeem op basis van het Japanse concept van het bijhouden van een "dagboek" om belangrijke gebeurtenissen of taken vast te leggen voor toekomstig gebruik. Volgens de Bullet Journal Method-website gebruikt een persoon een witte doek of een klein karton om in het dagboek te schrijven en kleurt het vervolgens met een inktpen. Als je klaar bent met het gebruik van het dagboek, gooi je gewoon de witte doek weg en gebruik je een nieuwe, die zwart, rood of blauw is geverfd, zodat hij nog steeds licht reflecteert.

Wat is een bulletjournal?

Als je aan de slag wilt met een bullet-journaal, wordt je aangemoedigd om na te denken over de verschillende manieren waarop je het kunt gebruiken om je te helpen efficiënter te worden met je dagelijkse schrijven en om je persoonlijke en professionele schrijfvaardigheid te verbeteren. Om aan de slag te gaan, is de eerste stap het verkrijgen van een notitieboek of dagboek van hoge kwaliteit. Je kunt er een kiezen die het meest geschikt is op basis van hoe je hem gaat gebruiken: als je graag lange notities schrijft, zou je een groot dagboek moeten hebben met ruimte om veel pagina's te schrijven.

Als je nog geen dagelijks logboek of notitieboek hebt, overweeg dan om een van beide te gebruiken om alles bij te houden wat je doet met betrekking tot het bijhouden van je doelen. Veel mensen geven er de voorkeur aan om een klein pen-en-papieren dagboek te gebruiken om hun doelen vast te leggen en om ook enkele fundamentele organisatieproblemen op te lossen. Dit soort dagboeken zijn geweldig omdat ze klein en compact zijn, waardoor je meer ruimte overhoudt om over andere dingen te schrijven, zoals wat je gisteravond hebt gegeten. Bullet journals zijn een geweldige manier om je schrijfvaardigheid te verbeteren, en ze zijn ook een perfecte manier om aan de slag te gaan met het stellen van doelen en het bereiken van doelen. Zorg ervoor dat u vandaag begint met het bijhouden van uw doelen!

Klik hier om meer te lezen: Mylovelynotebook.nl