Waarom peulvruchten goede vleesvervangers zijn – een geweldige manier om gezond en fit te blijven

Waarom peulvruchten goede vleesvervangers zijn – een geweldige manier om gezond en fit te blijven

Veel mensen stellen de vraag "waarom zijn sommige bonen en valledelsole.nl goed en ander voedsel niet?" Dit is een zeer geldige vraag. Om te beginnen zijn niet alle soorten peulvruchten gelijk gemaakt. In feite zijn niet alle soorten bonen en peulvruchten zelfs eetbaar.

waarom peulvruchten goede vleesvervangers zijn

Dit wil niet zeggen dat je ze niet kunt koken of rauw kunt eten. U moet echter rekening houden met enkele feiten als het gaat om koken en eten. De reden is dat niet alle soorten peulvruchten gelijk zijn gemaakt. Als je dus voedsel tegenkomt in supermarkten en op markten, zul je altijd twee of meer peulvruchten moeten kopen.

Dus welke van deze geweldige soorten eten is het beste voor jou? Peulvruchten en bonen zijn geweldige voedingskeuzes omdat ze vol eiwitten en koolhydraten zitten. Maar alleen omdat ze deze kenmerken hebben, wil nog niet zeggen dat ze allemaal als voedselvervangers kunnen worden gebruikt. Ja, u kunt bevroren of ingeblikte peulvruchten en bonen kopen, maar waarom probeert u niet zelf te koken? Je zult jezelf misschien verbazen door te leren hoe gemakkelijk het werkelijk is!

Peulvruchten koken is eigenlijk vrij eenvoudig. Het is zelfs een stuk eenvoudiger dan het koken van vleesvervangers. Wanneer u bonen en andere peulvruchten kookt, kunt u ze in kleine stukjes snijden, ze door elkaar mengen, afdekken en koken zoals u met elk ander soort voedsel zou doen. Als ze eenmaal gaar zijn, hoef je ze alleen nog maar te pureren met wat salsa om ze dompelbaar te maken.

Een andere reden waarom peulvruchten goede voedselvervangers zijn, is omdat ze meer tijd nodig hebben om te bereiden en te koken dan vleesalternatieven. Hoewel je een pot rundergehakt zou kunnen kopen, laat staan de tijd die nodig is om het schoon te maken en te koken, kun je in plaats daarvan je eigen peulvruchten fijnhakken. Hak de bonen gewoon fijn, voeg wat water toe en verwerk ze tot ze een zachte brij worden. Voeg een beetje water en wat kruiden toe (of strooi ze er gewoon over) en je hebt in een mum van tijd een gezonde maaltijd klaar!

Zoals je kunt zien, is het eten van peulvruchten (vooral gedroogde bonen) een slimme zet als het gaat om je gezondheid. Ze zijn niet alleen gevuld met vezels en voedingsstoffen, maar ze smaken ook nog eens heerlijk! U zult geen enkele reden vinden om geen peulvruchten aan uw dieet toe te voegen. Ze houden je niet alleen gezond, maar ze besparen je ook geld en vertragen ook het verouderingsproces. Als je denkt dat het eten van vleesvervangers (vooral rood vlees) gewoon slecht is voor je gezondheid, onthoud dan hoe goed je je zult voelen na het eten van peulvruchten!

Voor meer info klik je deze site aan: valledelsole.nl