Hoe gebruik ik een ketogeen dieet?

hoe gebruik ik een ketogeen dieet

Hoe gebruik ik een ketogeen dieet?

Als je wilt weten hoe ik een ketogeen dieet gebruik? Dan heb je geluk. Dit dieet is de afgelopen jaren erg populair geworden en wordt door duizenden mensen over de hele wereld gebruikt. Hoewel dit dieet veel voordelen heeft, zijn er enkele dingen die u moet weten voordat u het gaat proberen.

Ten eerste, wat is een ketogeen dieet? Een ketogeen dieet is een dieet waarbij uw lichaam vet verbrandt in plaats van suiker of koolhydraten. Dit proces is precies hetzelfde als het proces dat je lichaam doormaakt als het suiker of koolhydraten afbreekt, maar in plaats van dat de suiker of koolhydraten je lichaam binnenkomen in de vorm van bloedsuiker of glucose, wordt het geëlimineerd in de vorm van vet. Dit maakt uw dieet geweldig voor gewichtsverlies, omdat het uw lichaam dwingt om te werken aan het verwijderen van vet in plaats van uw gebruikelijke bron, namelijk glucose.

Dus nu we weten wat ketogeen dieet is, hoe gebruik ik het dan? Net als bij elk ander dieet, is het eerste dat u moet doen voordat u met een ketogeen dieet begint, uw arts raadplegen. Uw arts zal u informeren over de juiste hoeveelheid voeding die nodig is voor uw lichaamstype. Onthoud dat niet alle mensen hetzelfde lichaamslengte hebben, dus dit is misschien niet op u van toepassing.

Nadat uw arts u toestemming heeft gegeven, moet u de juiste dieetingrediënten kopen. Het eerste dat u moet kopen, is een vetverbrandend voedingsmiddel of supplement. Houd er rekening mee dat de belangrijkste ingrediënten van ketogeen dieet eiwitten en vetten zijn. De reden waarom je deze twee ingrediënten nodig hebt, is dat ze je lichaam een manier geven om het vet dat je hebt geconsumeerd af te breken.

Ten tweede moet u leren hoe u regelmatig aan lichaamsbeweging kunt doen. Dit moet drie tot vier keer per week worden uitgevoerd. Zoals ik al eerder zei, worden de ketonen geproduceerd tijdens je training, daarom heb je een training nodig die de juiste hoeveelheid ketonen produceert voor een snelle vetverbranding. Ik raad aan om cardio-oefeningen uit te voeren, zoals sprinten, fietsen, zwemmen en andere aërobe activiteiten.

Ten derde wordt aanbevolen dat u alleen voedingsmiddelen eet die een zeer laag gehalte aan koolhydraten bevatten. De meeste mensen die een ketogeen dieet volgen, zijn degenen die willen afvallen en het belangrijkste doel van hun dieet is om de juiste soort ketonen te produceren die vet verbranden. Als je te veel koolhydraten binnenkrijgt, slaat je lichaam de suiker op als vet in plaats van het als energie te verbranden. Bovendien verbruikt je lichaam alle glucose die het heeft, omdat het bezig is met het opgebruiken van al het vet dat je hebt geconsumeerd. Als je ten slotte alleen voedingsmiddelen eet die weinig koolhydraten bevatten, kom je gemakkelijk in een toestand van ketose omdat je lichaam alleen vet als energiebron gebruikt.

Link naar de website: https://www.youtube.com/watch?v=BWAZFPNviog