Hoe belangrijk is autotuning voor brandstofverbruik?

Wil je je auto afstemmen? Als dat het geval is, moet u weten dat afstemming meer is dan gewoon een extra carburateur plakken of de uitlaat veranderen. Het gaat om precieze aanpassingen aan de mechanische componenten van een auto. Een auto afstemmen houdt meer dan het vervangen van de bougie. De prestaties van uw auto zijn afhankelijk van hoe het wordt aangedreven en onderhouden. Als u de prestaties van uw auto wilt verbeteren, is afstemming wat u zou moeten doen.

Tegenwoordig zijn de meeste auto’s uitgerust met fabrieksstem-ups die goed presteren onder normale omstandigheden. Echter, de komst van Turbo en Supercharged Cars is echter veranderd waarop de tuning is voltooid. Vandaag hebben mechanica gemakkelijke toegang tot high-end carafing / modificatiesoftware.

Het modificeren van een auto-ecu is niet langer vereist door handmatige tuners;

Turbo en Supercharged Cars (vaak turbodies genoemd) zijn erg luid en vereisen daarom heel veel afstemming. De ECU is het deel van een auto die de prestaties van de motor regelt. De primaire functie is om luchtturbulentie te beheersen, zodat het geluid wordt geminimaliseerd en de snelheid beperkt is. Om deze reden is de ECU het meest kritieke deel van een autotuningmechanisme. Een incompetent of amateurish ecu kan leiden tot problemen met de catastrofale motorprestaties.

Het is daarom belangrijk om een professioneel oog te hebben.

Wanneer u de auto-afstemming start, is uw doel om de prestaties van uw motor te verfijnen. Als u vanaf een schone motor begint, kan uw doel iets anders zijn. Om uw ideale inlaatspruitstuk te bereiken, moet u enkele wijzigingen aanbrengen aan uw bestaande inlaatsysteem. Als uw inlaatset bijvoorbeeld alleen de voorraadspecificaties past, zullen uw inspanningen van de auto tuning sterk vruchteloos zijn.

Sommige gemeenschappelijke afstemmetechnieken zijn wieluitlijning, het verlagen van de auto naar een lagere hoogte (dwz auto-afstemming voor verlaagd chassis), vervanging van enkele hoofdbanden met speciale banden die bestemd zijn voor bepaalde trackcondities, installatie van na marktprestaties die suspensiecomponenten na marktprestaties en zo zijn bestemd Al deze methoden worden vaak gedaan om de algemene uitvoering van de auto’s te verbeteren. Al deze methoden beïnvloeden echter de behandeling van de voertuigen en daardoor veranderen ze ook de handlingkarakteristieken. Ze hebben dus een directe invloed op hoe snel uw auto’s kunnen bewegen.

Klik hier voor meer informatie Chipperformance