Een makelaar kiezen bij het kopen van een huis

Een makelaar kiezen bij het kopen van een huis

Makelaar

Als u een huis wilt kopen, is het een goed idee om een makelaar in te schakelen. Ze hebben toegang tot alle beschikbare lijsten en hebben de tools om potentiƫle problemen te identificeren voordat ze een probleem worden. Een makelaar kan u ook helpen met verbeteringen aan uw huis, zoals het plaatsen van een nieuwe schutting of het aanleggen van een achtertuin. Sommige steden hebben bijvoorbeeld strenge eisen aan huizen en oudere eigendommen vereisen vaak dure upgrades. Bovendien zijn sommige huizen niet aangesloten op het rioleringssysteem van een stad en kan uw agent u helpen bij het proces.

Wanneer u op zoek bent naar een makelaar, zorg er dan voor dat u duidelijk bent over uw doelen en verwachtingen hier. Je hebt iemand nodig die de omgeving goed kent en informatie kan geven over buurten en scholen. Uw makelaar moet ook het proces van het kopen en verkopen van een huis begrijpen en op de hoogte zijn van de lokale onroerendgoedwetten en gangbare praktijken.

U moet ook overwegen hoeveel uw makelaar in rekening zal brengen voor zijn diensten. In de meeste gevallen rekent een makelaar een percentage van de verkoopprijs. Sommige agenten rekenen ook een aparte vergoeding voor extra marketing. Over deze vergoedingen moet echter vooraf worden onderhandeld om eventuele verwarring later te voorkomen. Een typische makelaarskosten is 1,3% van de prijs van het onroerend goed.

Sommige makelaars zijn aangesloten bij de National Association of Realtors (NAR). De NAR heeft een strikte ethische code en vereist dat leden zich hieraan houden. Deze agenten moeten handelen in het belang van hun klanten, eerlijk zijn tegenover andere partijen en eventuele problemen met het onroerend goed bekendmaken. Ze moeten ook naar waarheid en nauwkeurig adverteren.

Meer info over dit artikel: https://alphamakelaardij.nl/