Chip Tuning – Waar gaat het allemaal om?

Veel autoliefhebbers vragen zich af, is chip tuning slecht voor je auto? ECU- of elektronische besturingseenheid is het geautomatiseerde systeem dat de werking van de motor regelt. De elektronische besturingseenheid omvat een reeks microprocessors waarmee de motor kan reageren op verschillende ingangen, zoals inactieve luchtdruk, gaspositie, ontstekingstiming, brandstofmengsel en dergelijke.

Bovendien bevat de ECU ook veel sensoren, die een breed scala aan parameters volgen en dienovereenkomstig de juiste opdrachten naar de motor verzenden. Het maakt dus mogelijk dat het de capaciteit van het voertuig, motorvermogen en uiteindelijk een aanzienlijk positief effect op het rijplezier heeft.

De praktijk van het wijzigen van interne componenten staat bekend als chiptuning. Sommige enthousiastelingen betogen tegen de praktijk van het veranderen van een gloednieuw deel van de motor naar een replica van zijn voorganger, maar deze praktijk wordt algemeen aanvaard door een grote meerderheid van de experts van de auto. In feite krijgt chiptuning langzaam terrein als middel om de prestaties van een motor te verbeteren.

Sommige experts beweren dat het beste ding over chip-afstemming is dat het kan worden gedaan zonder de prestaties van het voertuig negatief te beïnvloeden.

Wanneer u een motor vervangt met een replica, de belangrijkste reden waarom sommige enthousiastelingen deze praktijk van chipafstemming als schadelijk beschouwen, is omdat zij van mening zijn dat de timing van de motor wordt gewijzigd tijdens de vervanging. Dit is echter niet helemaal waar omdat er bepaalde chips beschikbaar zijn in de markt die de timing van de motor niet veranderen. Integendeel, deze chips helpen eigenlijk bij het verbeteren van de prestaties van de motor en tegelijkertijd de manier waarop het ontsteekt. Bovendien hebben sommige elektronische besturingseenheden het vermogen om de compressie te wijzigen en de oliedruk te verhogen of te verlagen.

Omdat elektronische motorafstemming behoorlijk populair is geworden, zijn veel mensen begonnen met het gebruik van hun auto’s om met elkaar te concurreren. Naast de rijvaardigheid speelt chiptuning ook een grote factor bij het bepalen wie sneller is. Het is vrij eenvoudig om te zien hoe een persoon die high-tech chipping gebruikt, degenen kunnen verslaan die kiezen voor lage technische chipping. De sleutel is om de juiste chip voor uw voertuig te krijgen.

Om te begrijpen waarom chip-afstemming zo belangrijk is, zou het belangrijk zijn om te onderzoeken wat er precies gebeurt tijdens chiptuning. Het belangrijkste doel van het vervangen van een motor is om het probleem met een slechte motor te corrigeren. Velen zijn echter van mening dat het vervangen van een motor met een duplicaat ook wat voordelen kan bieden. Bijvoorbeeld, het vervangen van een motor met een ander systeem en timing kan helpen het opgeblazen gevoel te elimineren dat optreedt wanneer sommige motoren lijden aan het probleem van dumping.

Het belang van chiptuning wordt enorm gerealiseerd als u uw auto naar de limieten wilt duwen. De topsnelheid, uw auto kan bereiken, is hoger als de banden meer tractie en betere grip hebben. Dit wordt ook bereikt als de suspensie correct is opgezet en de veren worden aangepast om het toegevoegde gewicht te hanteren dat wordt geleverd met snellere topsnelheden. Chip Tuning maakt deze mogelijk en kan een chauffeur helpen om hun auto zo ver mogelijk te duwen.

Klik hier voor meer informatie Chipperformance