Belangrijkste redenen waarom u linzen aan uw dieet zou moeten toevoegen

Belangrijkste redenen waarom u linzen aan uw dieet zou moeten toevoegen

In dit artikel gaan we het hebben over enkele voordelen en waarom je linzen aan je dieet zou moeten toevoegen. We bespreken de voedingswaarde en hoe ze kunnen helpen bij het afvallen. Er is veel discussie over de effecten van linzen, maar het is veilig om te zeggen dat ze veel vezels, weinig vet en calorie├źn bevatten. Deze factoren maken ze uitstekende keuzes om uw voedingsinspanningen te vergroten. We gaan u enkele van de beste redenen geven waarom u ze zou moeten overwegen rode linzen curry met spinazie en zoete aardappel.

linzen

Laten we het eerst hebben over hun effect op de bloedsuikerspiegel. Zoals hierboven vermeld, bevatten linzen extreem weinig vet en calorie├źn, waardoor ze uitstekend geschikt zijn voor mensen die hun bloedsuikerspiegel proberen te verlagen. Ze bevatten ook een aanzienlijke hoeveelheid oplosbare vezels, die het spijsverteringsproces kunnen helpen door te voorkomen dat voedsel aan de binnenkant van je maag blijft plakken, wat resulteert in een ongewenst opgeblazen gevoel of gas. Van oplosbare vezels is aangetoond dat ze de opname van cholesterol verminderen, wat belangrijk kan zijn als u risico loopt op hartaandoeningen of diabetes. Studies hebben ook aangetoond dat linzen kunnen helpen bij het reguleren van de insulinespiegels, wat de ontwikkeling van diabetes kan voorkomen.

Ten tweede zijn linzen een uitstekende bron van voedingsvezels, die obesitas kunnen helpen voorkomen en gezond gewichtsverlies kunnen bevorderen. Dit komt door de grote hoeveelheid vezels in linzen die bestaat uit complexe koolhydraten. Complexe koolhydraten staan bekend als "lege" koolhydraten, omdat ze geen voedingsstoffen bevatten. Wanneer dit soort koolhydraten echter worden verteerd, worden ze omgezet in glucose, dat vervolgens in het lichaam wordt opgeslagen voor gebruik als energie.

Klik op deze link: valledelsole.nl